ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: «Τις επόμενες ώρες» η απόφαση της προσφυγής του Καπρίλες

Βενεζουέλα: «Τις επόμενες ώρες» η απόφαση της προσφυγής του Καπρίλες

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας πρέπει να αποφασίσει «τις επόμενες ώρες» επί της προσφυγής που κατέθεσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες αμφισβητώντας την εκλογική νίκη του αντιπάλου του Νίκολα Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της 14η Απριλίου.


«Τις επόμενες ώρες, αναμένουμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας σχετικά με την προσφυγή», δήλωσε ο Καπρίλες.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και προεδρικός υποψήφιος, ανέφερε επίσης ότι είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει τους «διεθνείς οργανισμούς», αν το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας απορρίψει τελικά το αίτημα της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας έχει καταθέσει την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 14ης Απριλίου..

Ο Καπρίλες, που είναι κυβερνήτης της πλούσιας πολιτείας Μιράντα στα βόρεια της χώρας, έχει δηλώσει πως η αντιπολίτευση εννοεί να εξαντλήσει όλες τις δυνατές νομικές διαδικασίες εντός της χώρας , προτού φέρει στα διεθνή δικαστικά όργανα την υπόθεση της αμφιλεγόμενης, από την ίδια, νίκης του προέδρου Νίκολα Μαδούρο με μικρή διαφορά.