Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες στη Ν.Ζηλανδία

Εξανεμίζονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια, μετά το σεισμό που ισοπέδωσε την πόλη Κραϊστσέρτς...

Εξανεμίζονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια, μετά το σεισμό που ισοπέδωσε την πόλη Κραϊστσέρτς, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έχουν ανασυρθεί 113 πτώματα τα οποία αναγνωρίσθηκαν και βρίσκονται στο νεκροτομείο.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό θα υπερβεί τους 200, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά και οι ανασκαφές στις σωρούς των ερειπίων.

" Ελπίζουμε ακόμα ότι ίσως υπάρξουν και άλλοι διασωθέντες, αλλά αυτό γίνεται συνεχώς και πιο απίθανο να συμβεί ", δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Τζον Κάρτερ στους δημοσιογράφους.

Το τελευταίο άτομο που ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια, ήταν το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο στο κτήριο του Καθεδρικού Τηλεοπτικού σταθμού, που κατέρρευσε, οι πιο πολλοί μέλη του προσωπικού και φοιτητές.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν πολίτες από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Σαουδική Αραβία τις Φιλιππίνες, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία.