Κατά των κυρώσεων στη Λιβύη ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι τίθεται κατά...

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι τίθεται κατά οποιασδήποτε κύρωσης εναντίον της Λιβύης, εκτιμώντας ότι ο λαός της χώρας θα είναι αυτός που θα υποφέρει.

"Κάθε επέμβαση θα κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Δεν θα πλήξει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και το λαό της Λιβύης. Δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την ειρήνη σε όλο τον κόσμο καταφεύγοντας σε κυρώσεις με κάθε ευκαιρία", υπογράμμισε ο Ερντογάν σε ομιλία του.

"Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση στη Λιβύη όχι βάσει των ανησυχιών της σχετικά με το πετρέλαιο, αλλά με βάση τις παγκόσμιες ανθρώπινες αξίες και τη δικαιοσύνη", επεσήμανε.

Από την άλλη, οι ηγέτες της Τουρκίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας φαίνεται να συμφωνούν ότι οι ενέργειες του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι είναι "απαράδεκτες", όπως δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έπειτα από ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους ομολόγους του.

"Σε ξεχωριστές συνομιλίες, η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν (με το βρετανό πρωθυπουργό) και δήλωσαν ότι οι ενέργειες του καθεστώτος της Λιβύης είναι εντελώς απαράδεκτες και ότι η βιαιότητα και ο εκφοβισμός δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά", αναφέρει ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

"Δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία για τη βάρβαρη και κατάφωρη περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει παρατηρηθεί στη Λιβύη", συνεχίζει η ανακοίνωση.