Τρέχουν να εισπράξουν το βοήθημα οι Λίβυοι

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί σήμερα μπροστά στις τράπεζες της Τρίπολης, όπου οι κάτοικοι έχουν πάει...

Μεγάλες ουρές έχουν σχηματιστεί σήμερα μπροστά στις τράπεζες της Τρίπολης, όπου οι κάτοικοι έχουν πάει για να πάρουν το βοήθημα των 500 διναρίων (περίπου 300 ευρώ) που τους υποσχέθηκε την Παρασκευή το καθεστώς του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, όπως αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά υπάρχουν πλήθη μπροστά στις τράπεζες στην Τρίπολη», δήλωσε ο κάτοικος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σε τηλεφωνική του συνομιλία.

Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πλήθη που ζητούν την αποχώρησή του, η κυβέρνηση του Καντάφι ανακοίνωσε την Παρασκευή την παροχή ενός βοηθήματος ύψους 500 διναρίων στις οικογένειες της Λιβύης, καθώς και αύξηση κατά 150% των μισθών κάποιων υπαλλήλων.

Το μήνυμα μεταδόθηκε μέσω SMS στις συνοικίες όπου δεν έχουν σημειωθεί διαδηλώσεις και σήμερα, πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι τράπεζες μετά την ανακοίνωση, πολλοί κάτοικοι της Τρίπολης έσπευσαν να πάρουν τα χρήματα, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα.

Η κατάσταση σήμερα στην πόλη μοιάζει να είναι ήρεμη, ενώ δεν ακούγονται πυροβολισμοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία ομάδα νεαρών προετοίμαζαν μία διαδήλωση στην πρωτεύουσα, όμως άλλοι αντικαθεστωτικοί προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν: «Αν υπάρξουν νέες διαδηλώσεις, ο Καντάφι θα συνεχίσει να σκοτώνει», εξήγησε ο μάρτυρας.