Συνελήφθη τελικά ο ομογενής «Φαντομάς»

Μετά από ανθρωποκυνηγητό πολλών εβδομάδων και εντάλματα σύλληψής του που είχαν εκδοθεί από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας και της...

Μετά από ανθρωποκυνηγητό πολλών εβδομάδων και εντάλματα σύλληψής του που είχαν εκδοθεί από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας και της Βικτώριας οι αρχές συνέλαβαν τον ομογενή Λοΐζο Μάικλς, έναν από τους πλέον καταζητούμενους της Νέας Ζηλανδίας.
Ο Μάικλς κατηγορείται για τρεις κατηγορίες απάτης ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία απέσπασε από αθώα θύματά του στη Νέα Ζηλανδία.

Όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε άδεια ολίγων ημερών για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στη Μελβούρνη και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 44χρονος συνέχισε τις απάτες του και στη Μελβούρνη αποσπώντας σημαντικά ποσά από αθώους πολίτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο ομογενής, που του άρεσε να τον φωνάζουν "φαντομά", παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας στα αθώα θύματά του και τα εξαπατούσε αποσπώντας τους "τεράστια ποσά". Ένα εξ αυτών καταγγέλλει πως ο καταζητούμενος του "έφαγε" 180.000 δολάρια. "Του τα έδωσα να τα επενδύσει. Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα" είπε.

Σήμερα ο Μάικλς επρόκειτο να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Σάουθπορτ για να συζητηθεί το αίτημα της Νέας Ζηλανδίας για έκδοσή του εκεί προκειμένου να δικαστεί για τις υποθέσεις που κατηγορείται.

Η εκδίκαση αναβλήθηκε όμως γιατί ο Μάικλς "αισθάνθηκε πόνους" στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Οι δικηγόροι του λένε ότι θα ταχθούν κατά της έκδοσής του.