Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ομάν

Παραμένουν και σήμερα- μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία - σε πλατεία της πόλης Σοχάρ, 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας..

Παραμένουν και σήμερα- μια ημέρα μετά τις συγκρούσεις με την αστυνομία - σε πλατεία της πόλης Σοχάρ, 200 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μουσκάτ, οι διαδηλωτές στο Ομάν, που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο σημείο που είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία της Γης, την οποία ονόμασαν πλατεία της Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, που έχουν στήσει οδοφράγματα στους δρόμους της βιομηχανικής αυτής πόλης, από τις συγκρούσεις έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς είναι οι πρώτες στο Ομάν, ένα σουλτανάτο σε στρατηγικό σημείο στην είσοδο του Κόλπου.

Την Κυριακή, ο σουλτάνος Καμπούς ανακοίνωσε έκτακτα κοινωνικά μέτρα σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις εντάσεις στη χώρα του, η οποία ελέγχει την ασφάλεια στα στενά του Ορμούζ, απ' όπου περνά το 40% των εξαγωγών πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.