Αναβάλλει την απογραφή πληθυσμού η Αλβανία

Η κυβέρνηση της Αλβανίας αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης, για τον προσεχή Απρίλιο, διαδικασίας απογραφής του πληθυσμού...

Η κυβέρνηση της Αλβανίας αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης, για τον προσεχή Απρίλιο, διαδικασίας απογραφής του πληθυσμού. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Πληροφόρησης, Γκεντς Πόλο, «η απόφαση αυτή ελήφθη, λόγω των δημοτικών εκλογών, που αναμένεται να διεξαχθούν στις 8 Μαΐου».

Ο κ. Πόλο ανακοίνωσε, ακόμη, ότι η απογραφή θα διεξαχθεί τελικά τον Νοέμβριο του 2011 και πρόσθεσε: «η διεξαγωγή της απογραφής, σχεδόν ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, εγκυμονεί κινδύνους για την περισυλλογή λανθασμένων δεδομένων».

Στην αντίπερα όχθη, εθνικιστικές οργανώσεις, ακόμη και ανώτατοι αξιωματούχοι του κράτους, όπως ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, Κρέσνικ Σπαχίου, με σχεδόν καθημερινές δηλώσεις και διαδηλώσεις ζητούν από την κυβέρνηση την ακύρωση της διαδικασίας απογραφής του πληθυσμού, κατά την οποία, όπως προβλέπεται, κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να δηλώσει ελεύθερα την εθνική του καταγωγή και τη θρησκεία του.