Στο «μικροσκόπιο» το παγωτό από μητρικό γάλα

Σύντομη «ημερομηνία λήξης» είχε το παγωτό από μητρικό γάλα που λάνσαρε κατάστημα...

Σύντομη «ημερομηνία λήξης» είχε το παγωτό από μητρικό γάλα που λάνσαρε κατάστημα του Λονδίνου. Το δημοτικό συμβούλιο του Γουεστμίνστερ κατάσχεσε όλα τα αποθέματα παγωτού, καθώς διατυπώθηκαν ανησυχίες ότι το πρωτότυπο αυτό έδεσμα ενδέχεται να είναι επιβλαβές για την υγεία.

Σύμφωνα με τις αρχές, το παγωτό κατασχέθηκε και θα ελεγχθεί από ειδικούς, μετά από αίτημα της Υπηρεσίας Ποιότητας Τροφίμων.

«Η πώληση τροφίμων φτιαγμένων από σωματικά υγρά άλλων ατόμων μπορεί να προκαλέσει ασθένειες και στη συγκεκριμένη περίπτωση ηπατίτιδα», εξήγησε το μέλος του συμβουλίου, Μπράιαν Κόνελ. Πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συμφώνησε να σταματήσει την παραγωγή και πώληση τέτοιων παγωτών μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Ο Ματ Ο' Κόνορ, ο ιδρυτής του εστιατορίου που πουλάει το παγωτό “Baby Gaga”, υποστήριξε από την πλευρά του ότι το μητρικό γάλα έχει περάσει από τους ίδιους «ενδελεχείς» ελέγχους στους οποίους υποβάλλεται το γάλα, το αίμα και το σπέρμα που φυλάσσονται σε τράπεζες.

Το γάλα προέρχεται από γυναίκες που ανταποκρίθηκαν σε μια αγγελία σε διαδικτυακό φόρουμ μητέρων. «Αν το παγωτό δεν είναι ασφαλές, τότε αυτές οι μητέρες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τα παιδιά τους», εξήγησε.

Διαβάστε επίσης:

Το «θαύμα της μητρότητας» σε …παγωτό