ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα των ΗΠΑ στον Ισημερινό για τον Έντουαρντ Σνόουντεν

Μήνυμα των ΗΠΑ στον Ισημερινό για τον Έντουαρντ Σνόουντεν

Σε επαφή με την κυβέρνηση του Ισημερινού ήρθε η Ουάσινγκτον, για το θέμα της αίτησης ασύλου του Έντουαρντ Σνόουντεν, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ρικάρντο Πατίνιο.


Ο Πατίνιο δήλωσε ότι «το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση του Ισημερινού, στο υπουργείο των Εξωτερικών στο Κίτο, σχετικά με τον κ. Σνόουντεν. Καθώς προς το παρόν πρόκειται για προφορικό μήνυμα, ζήτησα να μας το στείλουν γραπτώς, ώστε να το λάβουμε υπ' όψιν μας κατά την εξέταση της αίτησης ασύλου του κ. Σνόουντεν».

Αμερικανική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε την επαφή. «Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι έχουμε επικοινωνία με την κυβέρνηση του Ισημερινού, αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε σχετικό με το περιεχόμενο των συνομιλιών, που είναι διπλωματικού χαρακτήρα», είπε.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς τον αγώνα του Έντουαρντ Σνόουντεν και οι σχέσεις του με την Ουάσινγκτον είναι τεταμένες εξαιτίας της υπόθεσης του Τζούλιαν Ασάνζ του WikiLeaks, δήλωσε ότι εξετάζει με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα την αίτηση ασύλου του πρώην συμβούλου της NSA, που εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας.