ΚΟΣΜΟΣ

Τον μπελά τους βρήκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι

Τον μπελά τους βρήκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι

Σε απολογία για ψευδομαρτυρία πρόκειται να κληθούν οι 32 μάρτυρες υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη δίκη για το σκάνδαλο Ρούμπι-γκέιτ, για το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας καταδικάστηκε σε 7ετή κάθειρξη και εφ' όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», σε τρεις μήνες πρόκειται να παραδοθούν επίσημα στην εισαγγελία του Μιλάνου οι καταθέσεις των 32 μαρτύρων υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι.

Την ίδια ημέρα ή τις αμέσως επόμενες θα σταλούν αυτόματα ισάριθμες κλήσεις σε απολογία για ψευδομαρτυρία. Πρόκειται κυρίως για διάφορες καλλονές που υποστήριζαν ότι στην βίλα του Άρκορε, οργανώνονταν μόνον πολυτελή δείπνα και δεν υπήρξε ποτέ καμία ερωτική συνεύρεση του Μπερλουσκόνι με κάποια από τις προσκεκλημένες.

Οι έρευνες αναμένεται να επικεντρωθούν στις καταθέσεις των νεαρών γυναικών στις οποίες αναφέρεται ότι «δεν έλαβαν ποτέ χρηματικά ποσά από τον Μπερλουσκόνι για να πάρουν μέρος στα πάρτι» που οργάνωνε. Από σειρά τηλεφωνικών υποκλοπών προέκυψε το ακριβώς αντίθετο.

Μένει να εξακριβωθεί αν η καταβολή μηνιαίου «βοηθήματος» σε πολλές από της κοπέλες που συμμετείχαν στα «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι από μέρους Καβαλιέρε μπορεί να θεωρηθεί από την εισαγγελία του Μιλάνου το κίνητρο της ψευδομαρτυρίας που τους αποδίδεται.