ΚΟΣΜΟΣ

Ερογλου: Τα ΗΕ και η ΕΕ έχουν μερίδιο στη μη λύση

Ερογλου: Τα ΗΕ και η ΕΕ έχουν μερίδιο στη μη λύση

Θα αντισταθούμε μέχρι τέλους εκεί όπου έχουμε δίκιο, δήλωσε από το κατεχόμενο Τρίκωμο ο Ντερβίς Έρογλου, επιρρίπτοντας ευθύνες στα ΗΕ που αναγνώρισαν την ε/κ πλευρά η οποία συνέχισε ως Κυπριακή Δημοκρατία – όπως είπε – και στην ΕΕ που τη δέχθηκε μονομερώς ως μέλος της.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε στο φεστιβάλ παράδοσης στο κατεχόμενο Τρίκωμο και αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι στη μη λύση έχουν μερίδιο (τα ΗΕ και η ΕΕ) και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουν για να βρεθεί «μια συμφωνία ώστε οι δύο λαοί να μπορούν να ζήσουν δίπλα δίπλα ειρηνικά. Το καθήκον τους είναι να αφυπνίσουν περισσότερο από εμάς την ε/κ πλευρά και να άρουν τα δικά μας εμπάργκο».

Ο κ. Έρογλου μίλησε για απάνθρωπα εμπάργκο που πρέπει να αρθούν, αλλά και πως τα ΗΕ πρέπει να επανεξετάσουν την απόφασή τους να μην αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος, υποστηρίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η ε/κ πλευρά θα είναι περισσότερο υπέρ μιας λύσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν πρέπει, συνέχισε, να αναμένονται θυσίες μόνο από την Τουρκία και το ψευδοκράτος, υποστηρίζοντας πως και οι δύο έχουν κάνει τις απαραίτητες θυσίες για την ειρήνη και μια συμφωνία.

Ο τ/κ «λαός», πρόσθεσε, ζει ευτυχισμένα και ελεύθερα κάτω από μια “κρατική δομή” και όσοι προσπαθήσουν «να πάρουν από τα χέρια μας αυτή την ευτυχία, θα αντισταθούμε μέχρι τέλους». Για μια συμφωνία χρειάζονται δύο, κατέληξε ο Ντερβίς Έρογλου, υποστηρίζοντας ότι όσες συμφωνίες υπήρξαν, η τ/κ πλευρά τις έχει αποδεχτεί, ενώ η ε/κ τις έχει απορρίψει.

ΠΗΓΗ icyprus