ΚΟΣΜΟΣ

Πόσα hot dog μπορεί να καταβροχθίσει κανείς σε δέκα λεπτά;

Πόσα hot dog μπορεί να καταβροχθίσει κανείς σε δέκα λεπτά;

Πόσα hot dog μπορεί να καταβροχθίσει κανείς; Ο διαγωνισμός των hot dog αναστατώνει τα πλήθη και τείνει να γίνει έθιμο στη Νέα Υόρκη, καθώς διεξάγεται κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, προκαλώντας επευφημίες και θαυμασμό.

Τα φαβορί είναι, ο 29χρονος Τζόι Τσέστνάτ από την Καλιφόρνια,γνωστός και ως «Jaws» και η 45χρονη Σόνια Τόμας, γνωστή και ως «μαύρη αράχνη».

Ο 29χρονος Τσέτνατ έχει αποδειχθεί βασιλιάς του φαγητού, καθώς έχει βγει νικητής του διαγωνισμού επί έξι συνεχόμενα χρόνια, και μάλιστα το 2009 έσπασε κάθε ρεκόρ καταβροχθίζοντας 68 hot dog σε δέκα λεπτά.

Όπως αποκαλύπτει, η επιτυχία έγκειται στην ταχύτητα, αλλά φέτος σκοπεύει να φρενάρει το ρυθμό του για να διατηρήσει την ενέργειά του.
Από την άλλη, η 45χρονη Τόμας εξίσου δυναμική και υπολογίσιμη αντίπαλος, έχει αναδειχθεί νικήτρια του διαγωνισμού επί δύο συνεχόμενες χρονιές καταβροχθίζοντας 45 hot dog το 2011.

Όπως αποκαλύπτει η «Μαύρη αράχνη» του φαγητού, ο διαγωνισμός της προσφέρει περισσότερη πνευματική παρά σωματική ικανοποίηση, ενώ παθιασμένη με τον αγώνα είπε χαρακτηριστικά πως «έχω να δώσω μάχη με τον εαυτό μου».