Προς 350 εκ. δολάρια πουλήθηκε το «ανάκτορο του Πούτιν»

Μια πολυτελής κατοικία στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας που φέρεται να χτίστηκε για ιδιωτική χρήση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ...

Μια πολυτελής κατοικία στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας που φέρεται να χτίστηκε για ιδιωτική χρήση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πωλήθηκε σε έναν πλούσιο επενδυτή έναντι 350 εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει η οικονομική εφημερίδα «Kommersant».

Ο Αλεξάντερ Πονομαρένκο, ο οποίος είχε στο παρελθόν την εκμετάλλευση του λιμανιού Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε στην εφημερίδα ότι απέκτησε το κτιριακό συγκρότημα έναντι 350 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω μιας εταιρίας που εδρεύει στην Κύπρο.

Το συγκρότημα πολλών κτιρίων, μεταξύ των οποίων ένα ιταλικής αρχιτεκτονικής ανάκτορο, κατασκευάστηκε κοντά στο μικρό χωριό Πρασκοβέγεβκα στην περιοχή Κρασνοντάρ όπου βρίσκεται επίσης το Σότσι, η πόλη που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014.

Το Δεκέμβριο, ο επιχειρηματίας Σεργκέι Κολέσνικοφ, που δηλώνει ότι είχε προσκληθεί να μετάσχει στην κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος, είχε γράψει ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισημαίνοντας ότι το ανάκτορο είχε ανεγερθεί "για ιδιωτική χρήση του Βλαντίμιρ Πούτιν", πρώην προέδρου και νυν πρωθυπουργού. Οι ρωσικές αρχές διέψευσαν αμέσως την πληροφορία.

Σε συνέντευξή του στην Kommersant, ο Πονομαρένκο χαρακτήρισε τις πληροφορίες αυτές "φήμες" και "αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων".

Δήλωσε ότι αγόρασε την κατοικία από τρία άτομα, εκ των οποίων ένας είναι ο Νικολάι Σαμάλοφ, συνεργάτης του Πούτιν. Σύμφωνα με τον Πονομαρένκο, οι τρεις άνδρες τού πούλησαν το σπίτι γιατί δεν είχαν χρήματα για να τελειώσουν την κατασκευή του.