Τουρκία: Συλλήψεις για το σχεδιασμό δολοφονίας Χριστιανού ηγέτη

Δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό της δολοφονίας ενός χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε η...

Δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό της δολοφονίας ενός χριστιανού θρησκευτικού ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη συνέλαβε η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε διαμέρισμα στο προάστιο Γκαζιοσμάνπασα. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μεταδίδει το πρακτορείο, χωρίς να αναφέρει την ταυτότητα, αλλά ούτε και σε ποια εκκλησία ανήκε ο επίδοξος στόχος των συλληφθέντων.

Στην Κωνσταντινούπολη, μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και παλαιά πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, συνυπάρχουν η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια βίαιων επιθέσεων, έως και φόνοι, κατά της χριστιανικής κοινότητας στην Τουρκία, με αποκορύφωμα τη δολοφονία με στιλέτο του επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην Τουρκία, ιταλού επισκόπου Λουΐτζι Παντοβέζε, τον Ιούνιο του 2010.