Ελεύθερο το ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ γεράκι

Ελεύθερο το ύποπτο για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ γεράκι

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν ένα ξεφτέρι -ένα είδος γερακιού- με την υποψία της κατασκοπείας για λογαριασμό του Ισραήλ, αλλά κατόπιν το άφησαν ελεύθερο, αφού οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι δεν του είχε εμφυτευτεί κάποια συσκευή παρακολούθησης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο της Παρασκευής.

Το ξεφτέρι προκάλεσε υποψίες λόγω ενός μεταλλικού δακτυλιδιού το οποίο έφερε στο πόδι του με τις λέξεις «23411 Τελ Αβιβούνια Ισραέλ», ωθώντας τους κατοίκους της κοινότητας Αλτινάιβα να το παραδώσουν στις τοπικές αρχές.

Το πουλί ελέγχθηκε με ακτινολογικά μηχανήματα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο για να διαπιστωθεί εάν έφερε εμφυτευμένα στο σώμα του μικροτσίπ ή άλλα μηχανήματα κατασκόπευσης, τονίζει στο δημοσίευμά της η εφημερίδα Milliyet, η οποία φιλοξενούσε στην πρώτη της σελίδα μια φωτογραφία της ακτινογραφίας του ξεφτεριού, υπό τον τίτλο «Ισραηλινός πράκτορας».

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ έχουν διαρραγεί έπειτα από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων τον Μάιο του 2010 εναντίον του τουρκικού πλοίου Μαβί Μαρμαρά, το οποίο μετέφερε βοήθεια στη Γάζα προσπαθώντας να σπάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό, και τον θάνατο εννέα Τούρκων.