ΚΟΣΜΟΣ

Ο συγγραφέας του Χάνιμπαλ αποκαλύπτει: Ήταν υπαρκτό πρόσωπο!

Ο συγγραφέας του Χάνιμπαλ αποκαλύπτει: Ήταν υπαρκτό πρόσωπο!

Για πρώτη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα το αληθινό προφίλ του ανθρώπου που ενέπνευσε τη δημιουργία ενός από τους πιο τρομακτικούς χαρακτήρες του κινηματογράφου.

Πρόκειται για τον χαρακτήρα του Hannibal Lecter, τον οποίο ενσάρκωσε ο Anthony Hopkins στη "Σιωπή των αμνών"

Κεντρικός χαρακτήρας του μυθιστορήματος του Thomas Harris, "Red Dragon", είναι ο κανίβαλος και κατά συρροή δολοφόνος Hannibal Lecter.

Το μυθιστόρημα γράφτηκε το 1981 αλλά μόλις πριν λίγες μέρες ο συγγραφέας, ο οποίος δίνει σπάνια συνεντεύξεις, αποκάλυψε ποιο ήταν το πρόσωπο που τον ενέπνευσε.

Ο Harris, αναφέρει ότι συνάντησε αυτό το πρόσωπο τη δεκαετία του '60 σε φυλακή του Μεξικού. Ήταν μόλις 23 ετών όταν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής βρέθηκε στις στις φυλακές του Nuevo Leon στο Monterrey.

Στόχος του ήταν να πάρει συνέντευξη από τον Dykes Askew Simmons, έναν πρώην ασθενή με ψυχική διαταραχή, ο οποίος είχε καταδικαστεί με θανατική ποινή για τη δολοφονία τριών ατόμων.

Εκεί, συνάντησε έναν γιατρό, τον "Dr. Salazar", που έσωσε τον Simmons, όταν εκείνος αποπειράθηκε να διαφύγει και οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν.

Ο Harris αποφάσισε στην εισαγωγή της 25ης έκδοσης της "Σιωπής των αμνών" να περιγράψει πώς γνώρισε τον γιατρό μέσω του αρχιφύλακα των φυλακών. Μέρος της εισαγωγής μάλιστα έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα The Times.

Ο συγγραφέας περιέγραψε την συνέντευξή του με τον γιατρό, τον οποίο αποκαλεί Dr. Salazar.

Αναφέρει επίσης ότι η συνέντευξη πήρε μια "σκοτεινή" τροπή όταν ο γιατρός ξεκίνησε να μιλά στον δημοσιογράφο για την παραμορφωμένη εμφάνιση του Simmons.

Στο γραφείο του αρχιφύλακα ο Harris έμαθε για το σκοτεινό παρελθόν του γιατρού, από τον αρχιφύλακα, ο οποίος του είπε: "Δεν θα φύγει ποτέ από τη φυλακή. Είναι τρελός".

Σύμφωνα με τον Harris, ο γιατρός έκανε 20 χρόνια φυλακή και τον ενέπνευσε να δημιουργήσει τον Hannibal Lecter.

Ο χαρακτήρας του Hannibal επιλέχθηκε ως ο πλέον "σατανικός" από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου το 2003.