Έκαναν ό,τι διάβασαν στις «50 Αποχρώσεις του γκρι» και πήγαν στο...

Έκαναν ό,τι διάβασαν στις «50 Αποχρώσεις του γκρι» και πήγαν στο...

Η τριλογία του βιβλίου «50 αποχρώσεις του γκρι» έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία, έχοντας κάνει όλον τον (θηλυκό) πλανήτη να παραληρεί στη σκέψη του Κρίστιαν Γκρέι, του πάμπλουτου, αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, που κρύβει ένα δωμάτιο γεμάτο με... πονηρά μυστικά και κλέβει την καρδιά (και όχι μόνο) της Αναστάζια Στιλ.

 

Το βιβλίο αυτό -που ανήκει στην κατηγορία του fan fiction, καθώς ξεκίνησε ως ένα «λίγο πιο τολμηρό» Twilight- έκανε πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, να δουν με άλλο μάτι τον έρωτα, μαθαίνοντάς τους τί σημαίνει το BDSM (Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism) και πώς μπορεί να μετατρέψει το ερωτικό παιχνίδι σε... υπερπαραγωγή.

Έτσι, έδωσε και σε πολλά ζευγάρια την ιδέα να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στα σκληροπυρηνικά παιχνίδια του BDSM.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι όλα τα ζευγάρια το ίδιο καλά προετοιμασμένα για κάτι τέτοιο. Όπως αποκαλύπτουν βρετανικές εφημερίδες, δεν είναι μικρός ο αριθμός των ατυχημάτων που προκαλούνται καθημερινά από αποτυχημένες απόπειρες ζευγαριών να αντιγράψουν τις ερωτικές σκηνές του βιβλίου. Μάλιστα, συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο καθημερινά δέχονται ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 600 επείγοντα περιστατικά (!), σύμφωνα με το koolnews, που οφείλονται σε προσπάθειες... απομίμησης των σεξουαλικών παιχνιδιών του Κρίστιαν Γκρέυ και της Αναστάζια Στιλ.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε το αρμόδιο υπουργείο της Μεγάλης Βρετανίας να δώσει οδηγίες στους οικογενειακούς γιατρούς, προκειμένου να προειδοποιήσουν τις οικογένειες για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα BDSM παιχνίδια.