Φυλάκισαν δημοσιογράφους στην Τουρκία

Η τουρκική δικαιοσύνη απήγγειλε σήμερα κατηγορίες εναντίον δύο γνωστών Τούρκων δημοσιογράφων, οι οποίοι συνελήφθηκαν την Πέμπτη ως ύποπτοι..

Η τουρκική δικαιοσύνη απήγγειλε σήμερα κατηγορίες εναντίον δύο γνωστών Τούρκων δημοσιογράφων, οι οποίοι συνελήφθηκαν την Πέμπτη ως ύποπτοι για συμμετοχή σε σχέδιο ανατροπής της μετριοπαθούς ισλαμικής κυβέρνησης.

Μία ομάδα δημοσιογράφων πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή τους.


Οι δύο μεταφέρθηκαν σε φυλακή της πόλης, γεγονός που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Οι Νεντίμ Σενέρ και Αχμέτ Σικ, είναι γνωστοί για την κριτική που ασκούν στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και, σύμφωνα με τουρκικό κανάλι, αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή και των δικαστών.

Οι δύο δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα των δέκα ατόμων που συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά τη νέα επιχείρηση των αρχών στα πλαίσια των ερευνών για την πολιτική μηχανορραφία που είχε στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την πρόκληση στρατιωτικού καθεστώτος.

Δύο από τους υπόπτους έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι έξι θα οδηγηθούν μέχρι τη Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει εάν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα διατάξει την κράτησή τους.