ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μέρντοκ κήρυξε πόλεμο στους Εργατικούς της Αυστραλίας

Ο Μέρντοκ κήρυξε πόλεμο στους Εργατικούς της Αυστραλίας

Η προεκλογική εκστρατεία στην Αυστραλία ξεκίνησε με μετωπική σύγκρουση του συγκροτήματος Φέρφαξ, συμφερόντων Μέρντοκ, με την κυβέρνηση των Εργατικών.


Η εφημερίδα του Μέρντοκ «Daily Telegraph» μια μέρα μετά την εξαγγελία της ημερομηνίας των εκλογών αφιέρωσε την πρώτη της σελίδα στον ακόλουθο τίτλο: «Εκλογές στις 7 Σεπτεμβρίου. Τώρα έχετε την ευκαιρία να διώξετε με τις κλωτσιές αυτή τη συμμορία». Τον τίτλο συνοδεύει μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ.

Ο ίδιος ο Ραντ σχολίασε πως «ο Ρούπερτ Μέρντοκ έκανε ξεκάθαρη την θέση του. Επιδιώκει την ήττα του Εργατικού κόμματος. Θέλει για πρωθυπουργό τον Τόνι Άμποτ. Θα πρέπει οι ψηφοφόροι να σκεφτούν αν αυτή είναι δίκαιη και αντικειμενική κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας».

Το Εργατικό κόμμα υποστηρίζει πως οι εφημερίδες του συγκροτήματος Φέρφαξ ακολουθούν συγκεκριμένη «ατζέντα». Υποστηρίζουν πως ο Μέρντοκ επιδιώκει με κάθε τρόπο την ήττα της κυβέρνησης γιατί προωθεί το ευρυζωνικό διαδίκτυο σε όλη την χώρα και αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της συνδρομητικής πλατφόρμας Foxtel που ελέγχεται κατά 50% από την εταιρία του Μέρντοκ.