«Θύμα» ηλεκτρονικής επίθεσης το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας

Επίθεση από χάκερς δέχτηκε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με κύριο στόχο το τμήμα εσόδων και τα έγγραφα για την G20, κατά το διάστημα...

Επίθεση από χάκερς δέχτηκε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με κύριο στόχο το τμήμα εσόδων και τα έγγραφα για την G20, κατά το διάστημα ανάμεσα στον Δεκέμβριο και το περασμένο Σαββατοκύριακο.
«Το υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας έπεσε θύμα μίας πρωτοφανούς ηλεκτρονικής επίθεσης που αφορούσε κατά κύριο λόγο τα έγγραφα σχετικά με τη G20, τα τελωνεία και τη φορολογία» και οδήγησαν το υπουργείο να «ενισχύσει ουσιαστικά τα συστήματα ασφαλείας του», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ντομνίκ Λαμιό.

Την ηλεκτρονική επίθεση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν, τονίζοντας πως το υπουργείο έχει «τα ίχνη» των δραστών, αλλά δεν θέλησε να τα κατονομάσει.

«Διαπιστώσαμε πως ένας συγκεκριμένος αριθμός από πληροφορίες δρομολογήθηκαν προς κινεζικούς ιστοτόπους. Όμως αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα», τονίζει ανώτατος λειτουργός, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

«Οι δράστες είναι επαγγελματίες οργανωμένοι και αποφασισμένοι. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση κατά του γαλλικού κράτους με τέτοιο εύρος και τέτοιας κλίμακας», τονίζει ο Παγιού στο περιοδικό «Παρί-Ματς».

Συνολικά, πάνω από 150 υπολογιστές του υπουργείου στο Μπερσί «παραβιάσθηκαν» και πολυάριθμα έγγραφα υπεκλάπησαν ηλεκτρονικά, τόνισε ο Λαμιό.

Το γαλλικό υπουργείο,κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου στην εισαγγελία των Παρισίων και στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών (DCRI).