ΚΟΣΜΟΣ

«Ο κόσμος δεν πήρε κανένα μάθημα από τη Σρεμπρένιτσα»

«Ο κόσμος δεν πήρε κανένα μάθημα από τη Σρεμπρένιτσα»

O κόσμος δεν πήρε κανένα μάθημα από τη Σρεμπρένιτσα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της βοσνιακής διπλωματίας απέδωσε τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Συρία σε αυτό ακριβώς το γεγονός ότι, ο κόσμος δεν διδάχθηκε από τα όσα έγιναν το 1995 στη Σρεμπρένιτσα (εκτέλεση περίπου 8000 μουσουλμάνων - ανδρών και αγοριών).

Συγκρίνοντας τα γεγονότα στη Συρία με αυτά στη Σρεμπρένιτσα, ο κ. Λαγκουμτζίγια σημείωσε πως "τέτοιου είδους περίπλοκες διαμάχες θα πρέπει να σταματούν από την αρχή", όπως μεταδίδουν τα βοσνιακά ΜΜΕ.

"Η σφαγή της Σρεμπρένιτσα έδειξε ότι ο κόσμος, που είπε 'ποτέ ξανά' μετά τον Χίτλερ, σε ό,τι αφορά τον φασισμό, δεν πήρε κανένα ουσιαστικά μάθημα" συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Επεσήμανε δε, πως ο πόλεμος στη Βοσνία έληξε λόγω της ενότητας που επέδειξε η διεθνής κοινότητα, τα μέλη της οποίας, όπως είπε, παραδέχθηκαν πως θα έπρεπε να είχαν συνενωθεί νωρίτερα για να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στη βαλκανική αυτή χώρα.