Ομολόγησε απόπειρα δολοφονίας Σουηδού σκιτσογράφου

Την ενοχή της παραδέχτηκε η Τζέϊμι Πωλίν Ραμίρεζ για την κατηγορία της συμμετοχής σε συνωμοσία, με σκοπό τη δολοφονία του Σουηδού...

Την ενοχή της παραδέχτηκε η Τζέϊμι Πωλίν Ραμίρεζ για την κατηγορία της συμμετοχής σε συνωμοσία, με σκοπό τη δολοφονία του Σουηδού σχεδιαστή κόμικς, Λαρς Βιλκς, επειδή σε έργο του απεικόνιζε τον προφήτη Μωάμεθ στο σώμα ενός σκύλου, προκαλώντας το αίσθημα των Μουσουλμάνων, που θεωρούν τα σκυλιά μη καθαρά ζώα.

Η ομολογία της Ραμίρεζ ήρθε ένα μόλις μήνα μετά την παραδοχή ενοχής από συνεργό της στη συνωμοσία θανάτου του Βιλκς, τη ΛαΡοζ, περισσότερη γνωστή ως «Τζιχάντ Τζέϊν» από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που διεξήγαγαν τις έρευνες στην υπόθεση, οι δύο γυναίκες αλλά και άλλοι, έλαβαν στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε στρατόπεδα στη Νότια Ασία και μετά επέστρεψαν στην Ευρώπη για να διεξάγουν ιερό πόλεμο.

Άλλοι δύο άνδρες στην Ιρλανδία κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση, ενώ το 2007, μία οργάνωση από το Ιράκ, που θεωρείται συνδεδεμένη με την Αλ Κάϊντα, προσέφερε αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον θα σκότωνε τον Βιλκς επειδή, όπως θεωρούν, προσέβαλε τον προφήτη με το έργο του.

Η Ραμίρεζ κατηγορείται μαζί με τη ΛαΡοζ για ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων συνωμοτικού περιεχομένου, ενώ η Ραμίρεζ εικάζεται ότι ταξίδεψε μαζί με το μικρό της γιο στην Ιρλανδία με τελικό σκοπό να ζήσει και να εκπαιδευτεί μαζί με τους «μαχητές του ιερού πολέμου».

Σε δηλώσεις τους στο Reuters οι γονείς της ανέφεραν ότι η κόρη τους προσχώρησε στο Ισλάμ, παντρεύτηκε έναν άνδρα από την Αλγερία που δεν συνάντησε ποτέ και στρατολογήθηκε στην Ευρώπη από τρομοκρατικές ομάδες μέσω του διαδικτύου.