ΚΟΣΜΟΣ

Ραχόι: Στόχος η έξοδος της χώρας από τη κρίση

Ραχόι: Στόχος η έξοδος της χώρας από τη κρίση

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς, διαβεβαίωσε σήμερα ότι «τίποτα και κανένας» δεν θα τον αποσπάσει από το στόχο του, την έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Τίποτα και κανένας δε θα αποσπάσει την προσοχή μας από την ουσιαστική αποστολή μας, που είναι η έξοδος από την κρίση και η οικονομική ανάκαμψη», τόνισε ο επικεφαλής της συντηρητικής πλειοψηφίας.

«Δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από το στόχο μας παρόλο που ορισμένοι το προσπαθούν», τόνισε ο Ραχόι αναφερόμενος στη σοσιαλιστική αντιπολίτευση, η οποία εξακολουθεί να ζητεί την παραίτησή του για την «υπόθεση Μπαρθένας».

Ο Λουίς Μπαρθένας, επί χρόνια στενός συνεργάτης του Ραχόι και ταμίας του κόμματος από το 1990 ως το 2009, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και φορολογικές απάτες, είνια προφυλακισμένος από τις 27 Ιουνίου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος του είναι «η ανάκαμψη της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας» και πρόσθεσε ότι το διαγραφόμενο τέλος της ύφεσης θα τού επιτρέψει σε ένα χρόνο να μειώσει τους φόρους.