ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ανησυχία από την βομβιστική επίθεση εναντίον Τούρκου πρόξενου

Τουρκία: Ανησυχία από την βομβιστική επίθεση εναντίον Τούρκου πρόξενου

Το τελευταίο διάστημα τα τουρκικά συμφέροντα βάλλονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τουρκική κυβέρνηση.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προξένου στη Μοσούλη, Öztürk Yılmaz.

Στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε την ώρα που ο πρόξενος κατευθυνόταν από την Μοσούλη προς την Ερμπίλ, πρωτεύουσα της Περιφερειακής Διοίκησης του Κουρδιστάν, σε απόσταση 5 χλμ από τη Μοσούλη, χρησιμοποιήθηκε τηλεχειριζόμενη βόμβα, η οποία εξερράγη και έπληξε το όχημα που προπορευόταν του αυτοκινήτου του προξένου.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόξενος κινούνταν με τρία τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, ένα προπορευόμενο και ένα που ακολουθούσε το αυτοκίνητό του.

Και τα τρία αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές, χωρίς, όμως, να υποστούν τραυματισμό οι επιβαίνοντες σ' αυτά.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μίλησε με το γενικό πρόξενο, ο οποίος είναι καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Εξακολουθούμε να πραγματοποιούμε έρευνα όσον αφορά το ποιος πραγματοποίησε την επίθεση και το αν ο γενικός πρόξενος ήταν ο στόχος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με τον οποίο οι ιρακινές αρχές εκλήθησαν να ενισχύσουν την ασφάλεια γύρω από τις τουρκικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στην χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2012, ένα βλήμα όλμου είχε καταστρέψει έναν τοίχο της πρεσβείας της Τουρκίας στη Βαγδάτη, την επομένη που ο πρεσβευτής του Ιράκ στην Τουρκία είχε κληθεί από την Άγκυρα για να του εκφραστεί η δυσαρέσκεια της χώρας, έπειτα από μια έντονη συζήτηση ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Βαγδάτη για την πολιτική κατάσταση στο Ιράκ.