Αποχώρησαν οι δυτικές αντιπροσωπείες από την ομιλία του Ιρανού προέδρου

Ο ιρανός πρόεδρος είπε ότι κυρίως οι αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι μια τρομοκρατική ομάδα βρισκόταν πίσω από τις επιθέσει

Αποχώρησαν από την αίθουσα όπου διεξάγεται η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών όταν πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έκανε λόγο για αμερικανική «συνωμοσία» στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.


Ο ιρανός πρόεδρος είπε ότι κυρίως οι αμερικανοί αξιωματούχοι πίστευαν ότι μια τρομοκρατική ομάδα βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και στο Πεντάγωνο.


Μια άλλη θεωρία όμως είναι ότι "ορισμένα στοιχεία εντός της αμερικανικής κυβέρνησης ενορχήστρωσαν την επίθεση για να αντιστρέψουν την πεσμένη αμερικανική οικονομία και τον έλεγχό της Μέση Ανατολή με σκοπό να σωθεί το σιωνιστικό καθεστώς".

"Οι περισσότεροι Αμερικανοί αλλά και τα περισσότερα έθνη και οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο συμφωνούν με αυτή την άποψη", πρόσθεσε ο Αχμαντινετζάντ.
Ευρωπαίος διπλωμάτης εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, Γάλλος διπλωμάτης είπε ότι οι δηλώσεις του Αχμαντινετζάν αποτελούν μια "προσβολή για τη Γενική Συνέλευση και την αλήθεια", χαρακτηρίζοντάς τις "απαράδεκτες".