Πούλησε την ιστοσελίδα του για 44 εκατ. ευρώ

Για 37,7 εκατ. λίρες (περίπου 44 εκατ. ευρώ) πούλησε ένας Κύπριος στη Google, την ιδιαίτερα πετυχημένη ιστοσελίδα του , που διατηρούσε στη..

Για 37,7 εκατ. λίρες (περίπου 44 εκατ. ευρώ) πούλησε ένας Κύπριος στη Google, την ιδιαίτερα πετυχημένη ιστοσελίδα του , που διατηρούσε στη Βρετανία, την ΒeatΤhatQuote.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" ο 44χρονος Κύπριος ,Γιάννης Παλαιομυλίτης, ίδρυσε την εταιρεία ΒeatΤhatQuote και την ομώνυμη ιστοσελίδα το 2005.
Το εν λόγω site προσφέρει λύσεις στους καταναλωτές για υποθήκες, δάνεια, ασφάλιστρα και τραπεζικούς λογαριασμούς, βάσει σύγκρισης τιμών και ανάλογα με τα ατομικά τους χαρακτηριστικά. Η υπηρεσία σύγκρισης των τιμών προσφέρεται δωρεάν και τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από εισαγωγικά τέλη, που καταβάλλουν οι φορείς παροχής υπηρεσιών.

Η ΒeatΤhatQuote γνώρισε και αυτή μεγάλη επιτυχία κατακτώντας σειρά διακρίσεων (η πιο αναπτυσσόμενη νέα εταιρεία, η online επιχειρηματική δραστηριότητα της χρονιάς κ.λπ.).

Το 2007, η Νielsen Οnline την κατέταξε πρώτη στη λίστα με τα πιο αναπτυσσόμενα βρετανικά sites. Σύμφωνα με στοιχεία του 2008, το site της εταιρείας κατέγραφε περίπου 2,5 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες το μήνα. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία κατέγραφε ετήσιους κύκλους εργασιών από €10 εκατ. έως €15 εκατ. αλλά και ζημιές της τάξης του €1 εκατ. έως €3 εκατ. Η Google αξιολόγησε την ΒeatΤhatQuote ως μια ευκαιρία να επεκτείνει τις υπηρεσίες σύγκρισης στη Βρετανία.