Λάθος η ανάθεση των αγώνων στην Ινδία δηλώνει η Αυστραλία

διοργάνωση των Αγώνων της Κοινοπολιτείας δεν θα έπρεπε να έχει ανατεθεί στην Ινδία δήλωσε πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της

Η διοργάνωση των Αγώνων της Κοινοπολιτείας δεν θα έπρεπε να έχει ανατεθεί στην Ινδία δήλωσε πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας, Τζον Κόουτς, καθώς, όπως είπε, η Ομοσπονδία αυτής της αθλητικής διοργάνωσης δεν διαθέτει τα μέσα να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών και να διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες.


Η προετοιμασία των Αγώνων της Κοινοπολιτείας επλήγη από κατασκευαστικές καθυστερήσεις και σκάνδαλα διαφθοράς. H κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό χωριό, το οποίο προορίζεται να φιλοξενήσει τις ομάδες των αθλητών λίγες ημέρες πριν από τη έναρξη των Αγώνων στις 3 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζεται "άθλια".


Οι απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, σε συνδυασμό με το ξέσπασμα επιδημίας δάγκειου πυρετού, την κατάρρευση πεζογέφυρας κοντά στο στάδιο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού του Νέου Δελχί, όπου θα τελεσθούν οι Αγώνες, και οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αποστολών προκάλεσαν την καθυστέρηση της άφιξης πολλών αποστολών, αλλά και την ακύρωση της συμμετοχής πολλών αθλητών.


Σήμερα, ο Νεοζηλανδός ποδηλάτης, Γκρεγκ Χέντερσον, ακύρωσε τη συμμετοχή του στους Αγώνες, ενώ χθες τέσσερις Βρετανοί ποδηλατιστές ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, Μάικ Φένελ, ανακοίνωσε ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν κατεπειγόντως εργασίες για να βελτιωθούν οι συνθήκες στο αθλητικό χωριό.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Μανμοχάν Σινγκ, ανέλαβε χθες τη διαχείριση της κρίσης και συγκάλεσε σύσκεψη με τους υπουργούς Αστικής Ανάπτυξης και Αθλητισμού, ενώ ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Νέου Δελχί, Σέιλα Ντίκσιτ, ζήτησε την ανάπτυξη εκατοντάδων συντηρητών για τον καθαρισμό των κατοικιών του αθλητικού χωριού.