ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος:Μεγάλη ζημία από το κλείσιμο των σιδηροδρόμων

Αίγυπτος:Μεγάλη ζημία από το κλείσιμο των σιδηροδρόμων

Η κατάργηση των δρομολογίων των αιγυπτιακών τρένων ανά την χώρα, λόγω των πολιτικών γεγονότων του καλοκαιριού, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα 228 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αναφέρει σε δημοσίευμά της το pyramisnews.gr.


Αυτό αποκάλυψε επίσημη πηγή των Αιγυπτιακών Σιδηροδρόμων.
Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια σταμάτησαν στις 14 Αυγούστου, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ως αποτέλεσμα των επεισοδίων που ακολούθησαν από την Επανάσταση της 30ής Ιουνίου και των προληπτικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ασφάλεια των επιβατών.
Η ίδια πηγή τόνισε ότι ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Αιγύπτου είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει όλες τις γραμμές, αλλά επιφυλάσσεται γιατί θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος για τα θέματα ασφάλειας.
Πάντως, χθες, ο Υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι τα δρομολόγια θα μπορούσαν να ξεκινήσουν και πάλι σύντομα.
Μέχρι τώρα, μόλις 14 από τα 1.100 δρομολόγια σε όλη την χώρα έχουν ξαναλειτουργήσει και αυτό, μόλις από τις 28 Σεπτεμβρίου και έπειτα.
Η επίσημη ιστοσελίδα των Αιγυπτιακών σιδηροδρομικών γραμμών τονίζει ότι τα αιγυπτιακά τρένα μεταφέρουν – όταν είναι σε πλήρη λειτουργία – 500 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο (κάπου 1,4 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα).