Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτές στη Συρία

Δεκάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας με πολιτική περιβολή επιτέθηκαν με ρόπαλα στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω...

Δεκάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Συρίας με πολιτική περιβολή επιτέθηκαν με ρόπαλα στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο της Δαμασκου, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να τραυματιστεί στο κεφάλι. Τουλάχιστον πέντε ακόμα διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Μάρτζα στο κέντρο της πρωτεύουσας Δαμασκού, ήταν σιωπηλή, με τους διαδηλωτές να κρατούν φωτογραφίες των φυλακισμένων συγγενών και φίλων τους, αξιώνοντας την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων
Η συγκέντρωση διαλύθηκε μετά τα γεγονότα και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνέχισαν να συλλαμβάνουν κι άλλους και να τους μεταφέρουν σε δύο λεωφορεία με σκούρα τζάμια.

Στη συνέχεια άρχισε μια σύντομη αντιδιαδήλωση, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν το σύνθημα "με την ψυχή μας, με το αίμα μας, θα θυσιαστούμε για τον Μπασάρ", αναφερόμενοι στον πρόεδρο της Συρίας αλ Άσαντ.

Χθες, περίπου 40 άνθρωποι είχαν λάβει μέρος σε διαδήλωση στην Δαμασκό, φωνάζοντας πολιτικά συνθήματα, στην πρώτη σημαντική πρόκληση για το κυβερνών κόμμα Μπάαθ αφότου ξέσπασαν λαϊκές εξεγέρσεις και κινητοποιήσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής.


Οι αρχές έχουν εντείνει τις συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης, διαφωνούντων και ανεξάρτητων συγγραφέων και δημοσιογράφων μετά την ανατροπή των προέδρων της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και της Τυνησίας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.