Υεμένη: 12 στρατιώτες σκότωσε καμικάζι στην επαρχία Αμπιάν

Υεμένη: 12 στρατιώτες σκότωσε καμικάζι στην επαρχία Αμπιάν

Δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν την Παρασκευή σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησε ένας καμικάζι εναντίον κέντρου διοίκησης του στρατού της Υεμένης στη νότια επαρχία Αμπιάν, έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Ανουάρ και είχε στόχο την 111η ταξιαρχία του υεμενικού στρατού, ο διοικητής της οποίας τραυματίσθηκε «σοβαρά» από την έκρηξη, διευκρίνισαν οι πηγές.

Ουδείς έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση.

Ο καμικάζι χρησιμοποίησε για την επίθεσή ένα τεθωρακισμένο όχημα, διευκρίνισε στρατιωτική πηγή.

Ένοπλοι ύποπτοι ως μέλη της Αλ Κάιντα είχαν εξάλλου επιτεθεί την Πέμπτη σε αστυνομικό τμήμα και οδόφραγμα ασφαλείας της αστυνομίας στην ίδια επαρχία.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίσθηκαν στην επίθεση εναντίον του οδοφράγματος.

Οι επιθέσεις με στόχο αξιωματικούς της αστυνομίας και του στρατού αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Υεμένη, κυρίως στις ανατολικές και τις νότιες επαρχίες.

Οι αρχές τις αποδίδουν εν γένει στην Αλ Κάιντα, η οποία επωφελήθηκε από την εξασθένηση της κεντρικής εξουσίας το 2011 λόγω της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ για να ενισχύσει τη θέση της στις συγκεκριμένες περιφέρειες.