Ένταση στη διαδήλωση κατά της λιτότητας στην Ρώμη

Ένταση στη διαδήλωση κατά της λιτότητας στην Ρώμη

Ένταση χωρίς σοβαρά επεισόδια υπήρξε στη διαδήλωση κατά της λιτότητας, της εποχικής εργασίας και υπέρ του δικαιώματος στο άσυλο και σε αξιοπρεπή κατοικία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη.Πριν από λίγο, δέκα περίπου νέοι με καλυμμένο πρόσωπο πέταξαν μπουκάλια προς την κατεύθυνση του ακροδεξιού «κοινωνικού κέντρου» Casa Pound κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης «Τέρμινι».

Νεαροί ακροδεξιοί κατέβηκαν στον δρόμο, σε απόσταση αναπνοής από τον κύριο κορμό της πορείας, φορώντας κράνη και κρατώντας ρόπαλα. Η παρέμβαση της αστυνομίας δεν επέτρεψε στα μέλη του Casa Pound να προχωρήσουν, ενώ μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων στη διαδήλωση, φώναξε το σύνθημα «είμαστε όλοι αντιφασίστες».

Στην πορεία η οποία κατά τα άλλα εξελίσσεται ομαλά παίρνουν μέρος και πολλοί μετανάστες με τα παιδιά τους, ζητώντας «ίσα ανθρώπινα δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες».

Η ομάδα «πειρατών του Διαδικτύου» γνωστή ως Anonymous τέλος έκανε γνωστό ότι έθεσε εκτός λειτουργίας τους ιστοτόπους του ιταλικού υπουργείου Υποδομών και του Γενικού Λογιστηρίου του Ιταλικού Κράτους.