Δώδεκα προσαγωγές στην Ρώμη

Δώδεκα προσαγωγές στην Ρώμη

Δώδεκα προσαγωγές έγιναν στην Ρώμη, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν αργά το απόγευμα μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών της ιταλικής πρωτεύουσας κατά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης κατά της λιτότητας.


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αρκετά από τα άτομα, που πήραν μέρος στις συγκρούσεις και φόρεσαν κουκούλες μόλις έφτασαν κοντά στο υπουργείο, ήταν ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας.


Δυο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά. Εκτός από μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, ένταση σημειώθηκε και μπροστά από την έδρα των Ιταλικών Σιδηροδρόμων και την πρεσβεία της Γερμανίας στην Ιταλία.


Στο μεταξύ οι «πειρατές του Διαδικτύου» των «Anonymous» διέψευσαν ότι πήραν μέρος στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα, όπως και ότι έθεσαν εκτός λειτουργίας τους ιστοτόπους του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών και Υποδομών. Η σχετική είδηση είχε μεταδοθεί από όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Το σύνολο των διαδηλωτών έχει φτάσει στο μεταξύ στην πλατεία Πόρτα Πια, τελικό σημείο της πορείας, και χιλιάδες άτομα προτίθενται να παραμείνουν στην πλατεία αυτή της Ρώμης όλη τη νύχτα με σκηνές για να εκθέσουν αναλυτικά τις διεκδικήσεις τους κατά της πολιτικής λιτότητας, της επισφαλούς εργασίας και για περισσότερα δικαιώματα ασύλου και απασχόλησης υπέρ των μεταναστών.