Ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο

Απολιθώματα του μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου ου έχει ανακαλυφθεί στην Βραζιλία παρουσίασαν παλαιοντολόγοι της χώρας. Συγκεκριμένα...

Απολιθώματα του μεγαλύτερου σαρκοφάγου δεινόσαυρου ου έχει ανακαλυφθεί στην Βραζιλία παρουσίασαν παλαιοντολόγοι της χώρας.


Συγκεκριμένα, έδειξαν τμήματα από ένα επίμηκες κρανίο καθώς και μία γνάθο που ανήκουν σε ένα νέο είδος σπινόσαυρου, δηλαδή έναν σαρκοφάγο δίποδο δεινόσαυρο, και τα οποία βρέθηκαν στην βορειο-ανατολική Βραζιλία.

"Πρόκειται για το πρώτο είδος θηριόποδου της Ύστερης Κρητιδικής περιόδου, που έζησε πριν από περισσότερα από 95 εκατομμύρια χρόνια. Τα τμήματα εντοπίστηκαν στην λεκάνη του Μαρανιάου, στο νησί Καουάλ" δήλωσε η παλαιοντολόγος Ελάιν Μασάδου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ακαδημία των Επιστημών στο Ρίο.

"Ζύγιζε από 5 έως 7 τόνους και είχε μήκος από 12 έως 14 μέτρα. Είναι ο πιο μεγάλος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που έχει βρεθεί στην Βραζιλία" πρόσθεσε.


Αυτό το νέο θηριόποδο πήρε το όνομα "Oxalaia Quilombolis" προς τιμήν του Οσαλά (Oxala), της αφρικανικής αρσενικής θεότητας, που αργότερα λατρεύτηκε και στην Βραζιλία.

Παρουσιάστηκαν επίσης δύο ακόμη νέα είδη: ένας κροκόδειλος μήκους 2,5- 3 μέτρων, που ονομάστηκε "Pepesuchus" και μία μικρή σαύρα δεκαπέντε εκατοστών, η "Brasiliguana prudentis".