Μια πρώην Μις Κόσμος στο κοινοβούλιο

Μια πρώην Μις Κόσμος στο κοινοβούλιο

Ο αυστρο-καναδός δισεκατομμυριούχος Φρανκ Στρόναχ θα αποσυρθεί από την αυστριακή πολιτική και θα αντικατασταθεί στη θέση του βουλευτή από μια πρώην Μις Κόσμος, ανακοίνωσε ο 81χρονος επιχειρηματίας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

 

"Θα συμμετέχω στο κοινοβούλιο, όμως δεν ξέρω για πόσο καιρό ούτε με ποια συχνότητα", δήλωσε στην εφημερίδα "Οστεράιχ" ο Φρανκ Στρόναχ, ο οποίος επέστρεψε το 2012 στην Αυστρία, τη γενέτειρά του, για να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, το οποίο εξέλεξε βουλευτές στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

"Δεν είναι παρά θέμα χρόνου πριν μεταβιβάσω την εντολή μου στην Ούλα Βαϊγκερστόρφερ", μις Κόσμος 1987, συνέχισε.

"Εκτιμώ το χαρακτήρα της και έχει καλές γνώσεις. Επιπλέον οι γυναίκες δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς στο κοινοβούλιο", δήλωσε ακόμη ο Φρανκ Στρόναχ.

Αφού εγκατέλειψε την Αυστρία στη δεκαετία του 1950, ο Φρανκ Στρόναχ έκανε περιουσία δημιουργώντας την εταιρεία εξοπλισμού αυτοκινήτων Magna, που έγινε μια από τις μεγαλύτερες της αγοράς. Επέστρεψε στην Αυστρία το 2012 και μπήκε στην πολιτική με το κόμμα Ομάδα Στρόναχ, προβάλλοντας την επιτυχία του ως διαχειριστή επιχείρησης.

Έπειτα όμως από μια εκστρατεία που χαρακτηρίσθηκε από γκάφες —ζήτησε την αποκατάσταση της θανατικής ποινής για τους "επαγγελματίες δολοφόνους" και υποστήριξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να επιτεθεί στρατιωτικά στην Αυστρία—, το κόμμα του δεν συγκέντρωσε στις 29 Σεπτεμβρίου παρά το 5,73% των ψήφων, πολύ κάτω από το 15% που είχε στόχο.

Οι σοσιαλδημοκράτες και οι συντηρητικοί, τα δύο μεγάλα κόμματα που κυριαρχούν από το 1945 στην αυστριακή πολιτική, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για να επαναφέρουν στην κυβέρνηση το "μεγάλο συνασπισμό" τους που δεν περιλαμβάνει την Ομάδα Στρόναχ.

Ο Φρανκ Στρόναχ, ο οποίος προσπαθεί να του αποπληρωθεί ένα δάνειο 10 εκατ. ευρώ το οποίο χορήγησε στο κόμμα για την προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε αυτή την εβδομάδα προς τους δημοσιογράφους ότι θα παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του αργότερα μέσα στο χρόνο.