Ερντογάν: Δεν θα συνεργαστούμε με τη Κίνα στα αντιπυραυλικά συστήματα

Ερντογάν: Δεν θα συνεργαστούμε με τη Κίνα στα αντιπυραυλικά συστήματα

Η Τουρκία θα αρνηθεί την συμπαραγωγή με την κινεζική εταιρεία αντιαεροπορικών-αντιπυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς, μόνο εάν η εταιρεία αποφασίσει να ακυρώσει το διαγωνισμό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα αγοράσει το κινεζικό σύστημα αεράμυνας γιατί είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προθυμοποιήθηκε στη συμπαραγωγή των συστημάτων με την Τουρκία, καθώς προσφέρει και τη χαμηλότερη τιμή, γράφει σήμερα η εφημερίδα Zaman Today.

«οι συμπαραγωγές χώρες της Γαλλίας και της Ιταλίας ζητούν επιπλέον 1 δις δολάρια, ακολουθούν οι ΗΠΑ με επιπλέον 1,2 δις δολάρια, και η Ρωσία απαιτεί επιπλέον 4 δις δολάρια. Αλλά το ρωσικό σύστημα είναι το καλύτερο, όσον αφορά την ποιότητα και το εύρος», δήλωσε ο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, σε απάντηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή της Άγκυρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι εννέα χώρες- μέλη της συμμαχίας, εξακολουθούν να είναι οπλισμένες με ρωσικής κατασκευής πυραύλους, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

«Το κινεζικό σύστημα, θα ελεγχθεί, έτσι ώστε να συμμορφωθεί με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ’, είπε ο Ερντογάν.