12χρονος παρέλυσε τις καναδικές αρχές!

12χρονος παρέλυσε τις καναδικές αρχές!

Κατάφερε να αναστατώσει τις καναδικές αρχές. Οι διαδικτυακές σελίδες δημόσιων υπηρεσιών «έπεσαν» εξαιτίας των...μαγικών του.


Σε ηλικία μόλις 12 ετών, Καναδός μαθητής χάκαρε για λογαριασμό των Anonymous τις ιστοσελίδες της καναδικής αστυνομίας, του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Κεμπέκ, της κυβέρνησης της Χιλής και πολλές άλλες.
Αρκετές από τις ιστοσελίδες έμειναν εκτός λειτουργίας μέχρι και δύο 24ωρα. Η ζημία που προκλήθηκε ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια.
Ο δικηγόρος του 12χρονου υποστηρίζει ότι δεν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα και ο μόνος λόγος της «συνεργασίας» του με τους Anonymous ήταν τα δωρεάν βιντεοπαινίδια!
Ο μαθητής βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες.
Το 2000, 15χρονος Καναδός από το Μόντρεαλ γνωστός ως Mafiaboy (το αγόρι της μαφίας), βρέθηκε αντιμέτωπος με 56 κατηγορίες για χάκινγκ δημόσιων ιστοσελίδων. Καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες «φυλάκιση», υπό τη μορφή επιμέλειας, εισήχθη σε κέντρο απεξάρτησης εφήβων από τους υπολογιστές για να καταλήξει να γράψει βιβλίο και...να γίνει περιζήτητος σε θέσεις κλειδιά των υπηρεσιών ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Κατηγορίες σε 13 Anonymous για την «Επιχείρηση Εκδίκηση»