ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται ισοβίτισσα μετά από 20 χρόνια φυλακή

ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται ισοβίτισσα μετά από 20 χρόνια φυλακή

Βρίσκεται στη φυλακή για 20 χρόνια καθώς όταν ήταν 16 χρονών δολοφόνησε τον προαγωγό της, όμως αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να αποφυλακιστεί υπό όρους μετά τη σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν.

Ο λόγος για την 35χρονη, Σάρα Κρούζαν, της οποίας η αποφυλάκιση χαιρετίστηκε ως ορόσημο από ακτιβιστές που για περισσότερα από πέντε χρόνια έδιναν μάχη για τη δικαίωσή της.

Η Κρούζαν, η οποία σύμφωνα με ακτιβιστές μεγάλωσε με μία κακοποιητική, εξαρτημένη από τα ναρκωτικά μητέρα, αποκάλυψε σε βίντεο της οργάνωσης Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) του 2009 ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση σε ηλικία 11 ετών από τον άνδρα τον οποίο στη συνέχεια σκότωσε.

Δύο χρόνια αργότερα, ο άνδρας αυτός που ονομαζόταν Τζορτζ Χάουαρντ, ξεκίνησε να την υποχρεώνει να εκδίδεται. Τον Μάρτιο του 1994, δύο μήνες μετά τα 16α γενέθλιά της, τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στο δωμάτιο ενός μοτέλ στο Ρίβερσάιντ της Καλιφόρνιας.

Το Συμβούλιο Εξέτασης Αιτημάτων για Πρόωρη Αποφυλάκιση της Καλιφόρνιας την έκρινε ικανή για αποφυλάκιση, στέλνοντας στον Μπράουν τη σύστασή του.
Χθες, ο Μπράουν ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι δεν θα παρέμβει για να εμποδίσει την αποφυλάκισή της.