ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Eξετάζει την αγορά ρωσικών όπλων

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Eξετάζει την αγορά ρωσικών όπλων

«Το θέμα της αγοράς νέων ρωσικών όπλων θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Κατ’ αρχάς, ναι, εξετάζουμε την αγορά», είπε σε συνέντευξή του στο Russia Today, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για εάν η Αίγυπτος προτίθεται να αγοράσει όπλα από τη Ρωσία.

Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της Ρωσίας και της Αιγύπτου θα συναντηθούν στις 13-14 Νοεμβρίου «δύο συν δύο» στο Κάιρο.

Προβλέπεται ότι κατά τη συνεδρίαση να συμφωνήσουν στις κύριες κατευθύνσεις της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, στρατιωτικών, τεχνολογικών και οικονομικών πτυχών.

Την περασμένη εβδομάδα η παλαιστινιακή έκδοση «Dunya al Watan» επικαλέστηκε πηγές ενημέρωσης, δημοσίευσε ότι η Μόσχα και το Κάιρο είναι στο στάδιο των συνομιλιών για την υπογραφή συμφωνίας στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα και η πρώτη συμφωνία θα υπογραφεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, Ρωσίας και Αιγύπτου στο Κάιρο.

Το δημοσίευμα αναφέρει (όπως είχε δημοσιεύσει και το Βαλκανικό Περισκόπιο) ότι το συνολικό ποσό του Καΐρου έχει συμφωνήσει να καταβάλει κράτος του Περσικού Κόλπου.

Ωστόσο, ανώτερος εκπρόσωπος της «Rosoboronexport» είπε νωρίτερα στο Ria Novosti ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την παροχή όπλων προς την Αίγυπτο, το μόνο ερώτημα είναι η ικανότητα της να πληρώσει.