Ένας στους τρεις Βρετανούς υπέρ της στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στην Αγγλία σχετικά με το κατά πόσο εγκρίνουν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη οι πολίτες...

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στην Αγγλία σχετικά με το κατά πόσο εγκρίνουν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη οι πολίτες, μόνο ένας στους τρείς Βρετανούς είναι θετικός με αυτήν την απόφαση. Η εταιρεία που διενήργησε την έρευνα για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, κατέγραψε ότι το 43% διαφωνεί με τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι και το 22% δηλώνει αβέβαιο για το αν έπρεπε ή όχι, να προχωρήσει η συμμαχία σε αυτές.


«Δεν θα έπρεπε να είμαστε εκεί, έχουμε αρκετά μπλεξίματα ήδη στην πλάτη μας στο Αφγανιστάν», ή «είναι μια εμφύλια σύρραξη και δεν θα έπρεπε να ανακατευθούμε, ενώ συμβαίνουν και αλλού στον πλανήτη φρικαλεότητες, όπως στο Κογκό και στη Ζιμπάμπουε, με τον Μουγκάμπε, δεν μπορούμε να είμαστε οι ειρηνοποιοί του πλανήτη», είναι από τα σχόλια πολιτών, που κατέγραψε η δημοσιογραφική έρευνα στο Λονδίνο.


Με την πικρή εμπειρία του πολέμου στο Ιράκ, να τους φοβίζει ακόμα και τις απώλειες από το μέτωπο του Αφγανιστάν να συνεχίζονται, οι Βρετανοί δήλωσαν στο Reuters, ότι ανησυχούν πως θα παγιδευθούν σε μία ακόμα μακρόχρονη πολεμική εμπλοκή στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια χρονική και οικονομική συγκυρία, όπου καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι στο εσωτερικό, της χώρας.


Το συμπέρασμα από τη σφυγμομέτρηση αυτή, είναι πως σχεδόν όλοι συμφωνούν με την αναγκαιότητα της απομάκρυνσης του Καντάφι από την ηγεσία της Λιβύης, αλλά δεν εγκρίνουν τους βομβαρδισμούς προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.


«Αξίζει τον κόπο, πραγματικά αναρωτιέμαι», δήλωσε ένας πολίτης στο Παρίσι όταν ρωτήθηκε για την Γαλλοβρετανική πρωτοβουλία των βομβαρδισμών στη Λιβύη, εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, προβληματισμένος μήπως τελικά οι στρατιωτικές επιθέσεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής προκαλέσουν μία ακόμα πλημμυρίδα από λαθρομετανάστες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.