ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Ζητούν τη σύλληψη πατέρα μαθητή εξαιτίας του... χάρακα του!

Αίγυπτος: Ζητούν τη σύλληψη πατέρα μαθητή εξαιτίας του... χάρακα του!

Ένας εισαγγελέας ζήτησε σήμερα τη σύλληψη ενός άνδρα, ο 15χρονος γιος του οποίου συνελήφθη τον περασμένο μήνα επειδή είχε στην κατοχή του έναν χάρακα με ζωγραφισμένο επάνω του ένα σύμβολο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.


Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, ο Μοχάμεντ Αμπντουλγάνι Μπακάρα κατηγορείται ότι "προέτρεψε" τον γιο του να πάρει μαζί του τον χάρακα στο σχολείο στην πόλη Καφρ ελ Σέιχ, στο Δέλτα του Νείλου. Δύο από τους καθηγητές του ανήλικου, οι Άσραφ Ράσλαν και Χαμίντου ελ Χέις, κατηγορούνται επίσης ότι "προκάλεσαν χάος στους μαθητές" παρακινώντας τον 15χρονο να κρατήσει τον χάρακα.

Εκατοντάδες μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους μήνες, μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό ενώ χιλιάδες έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί.

Ο Χέμπα Μοράγιεφ, εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι η περίπτωση του 15χρονου καταδεικνύει το πόσο αυθαίρετες είναι οι συλλήψεις και κατήγγειλε ότι με τον τρόπο αυτό εκφοβίζονται οι ψηφοφόροι ενόψει του δημοψηφίσματος για το νέο σύνταγμα της χώρας που πρόκειται να διεξαχθεί στις 14 και 15 Ιανουαρίου. "Δείχνει ότι οι άνθρωποι μπαίνουν στο στόχαστρο όχι μόνο επειδή είναι μέλη (της Αδελφότητας) αλλά και με βάση την υποψία ότι μπορεί να διάκεινται φιλικά απέναντί της", είπε.

Ο δικηγόρος Αμρ Άμπντελ Μακσούντ δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει καμία νομική βάση για τις συλλήψεις πατέρα και γιου. Η εισαγγελία "βοηθά τον στρατό να κυριαρχήσει στη χώρα", υποστήριξε.

Ο Χάλεντ παραμένει υπό κράτηση, κατηγορούμενος ότι υποκίνησε τη βία, συκοφάντησε τον στρατό και ήταν μέλος απαγορευμένης οργάνωσης.