ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνει το προβάδισμά της η Μπατσελέτ στις εκλογές της Χιλής

Αυξάνει το προβάδισμά της η Μπατσελέτ στις εκλογές της Χιλής

Η υποψήφια για την προεδρία της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, κατέχει μέχρι στιγμής το 62% των ψήφων, κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφότου έκλεισαν οι κάλπες.

Με τουλάχιστον το 81% επί του συνόλου των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, η αντίπαλος της Μπατσελέτ, Έβελιν Ματέι, η οποία λαμβάνει ποσοστό 38% , έσπευσε να παραδεχτεί την ήττα της και υποσχέθηκε να επισκεφθεί και να συγχαρεί αργότερα τη νέα πρόεδρο της χώρας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. «Η νίκης της (Μπατσελέτ) είναι σαφής», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ματέι.

Εάν τα τελικά αποτελέσματα επιβεβαιώσουν τη νίκη της, η Μπατσελέτ θα ορκιστεί ως νέα πρόεδρος της χώρας στις 11 Μαρτίου και θα τελέσει τετραετή θητεία.

Η Μπατσελέτ, 62 ετών, η οποία ήταν πρόεδρος της χώρας την περίοδο 2006-2010 έχει ήδη κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που διεξήχθησαν στις 17 Νοεμβρίου, λαμβάνοντας το 47% του συνόλου των ψήφων, έναντι του 25% που έλαβε η αντίπαλός της.