«Πηγή έμπνευσης η Ελλάδα»

Τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού, στην παγκόσμια ιστορία, εξυμνεί σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπαράκ Ομπάμα...

Τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού, στην παγκόσμια ιστορία, εξυμνεί σε διάγγελμά του, ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Μπαράκ Ομπάμα, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσής μας, από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Ομπάμα, μεταξύ άλλων τονίζει πως η αρχαία Ελλάδα και οι αρχές που δίδαξε, αποτελούν πηγή έμπνευσης όχι μόνο για τους έλληνες και τους αμερικανούς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος, κάνει λόγο για τα 190 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την ελληνική επανάσταση του 1821, τονίζοντας πως το γεγονός ότι η χώρα μας τότε απέκτησε την ανεξαρτησία της, και το γεγονός πως γίναμε για δεύτερη φορά στην ιστορία, σύμβολο της Δημοκρατίας, πρέπει να αποτελέσει ορόσημο και για τη χώρα του, η οποία έχει πολλές επιρροές από την Ελλάδα.

Ακόμα, κάνει λόγο για παντοτινή φιλία και συμμαχία Ελλάδας – Αμερικής, ενώ κλείνει το διάγγελμά του ανακηρύσσοντας τη σημερινή επέτειο, ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ανεξαρτησίας, τόσο στη χώρα του, όσο και στη δική μας.