Δυτικά όπλα στους αντικαθεστωτικούς

Οπλισμό στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης σκοπεύουν να...

Οπλισμό στους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης σκοπεύουν να προωθήσουν οι ΗΠΑ και οι άλλες δυτικές δυνάμεις, υποστηρίζει δημοσίευμα της ‘Washington Post’.

Σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εκτιμά ότι η απόφαση του ΟΗΕ για την ανάληψη διεθνούς στρατιωτικής δράσης κατά της Λιβύης επιτρέπει παροχή βοήθειας σε εξοπλισμό προς τους εξεγερμένους.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τρίπολη, που επέστρεψε πρόσφατα στις ΗΠΑ, είπε ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης συζητούν όλες τις επιλογές που αφορούν μια εν δυνάμει βοήθεια που «θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε οπλισμό».

Ωστόσο καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Γαλλία από την πλευρά της τάχθηκε υπέρ της εκπαίδευσης των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και της προμήθειάς τους με όπλα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Για την Αίγυπτο υπάρχουν ήδη πληροφορίες ότι έχει προμηθεύσει με ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια τους αντικαθεστωτικούς, παρά το εμπάργκο όπλων που επέβαλε ο ΟΗΕ στις 26 Φεβρουαρίου.

Ένας εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών στη Βεγγάζη δήλωσε στην εφημερίδα ‘Wall Street Journal’ ότι αγοράζουν όπλα, χωρίς να αναφέρει από πού και τι είδους.