Στα χέρια των Τούρκων η διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης

Την διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης στη Λιβύη, η οποία βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, θα αναλάβει η Τουρκία...

Την διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης στη Λιβύη, η οποία βρίσκεται στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, θα αναλάβει η Τουρκία, για να διευκολύνει τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Συνήφθη συμφωνία με τις τοπικές αρχές ώστε η Τουρκία να αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης προκειμένου να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια», υπογράμμισε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, πριν αναχωρήσει για επίσκεψη εργασίας στο Ιράκ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δε διευκρίνισε πότε η Τουρκία θα αναλάβει την αποστολή αυτήν.


Εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο εξήγησε ότι η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης ύστερα από σχετικό αίτημα των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και ότι θα στείλει εκεί «πολιτικό και τεχνικό προσωπικό» για να διασφαλιστεί η λειτουργία του αεροδρομίου. «Έχει σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες επαναλειτουργίας του αεροδρομίου», τόνισε ο τούρκος εκπρόσωπος.