Αυξάνεται το μεταναστευτικό κύμα από Λιβύη και Τυνησία

Περίπου 1.000 πρόσφυγες από την Τυνησία και τη Λιβύη έφθασαν τη νύχτα στη νότια Σικελία και τη Λαμπεντούζα με αρκετά πλοιάρια, έγινε...

Περίπου 1.000 πρόσφυγες από την Τυνησία και τη Λιβύη έφθασαν τη νύχτα στη νότια Σικελία και τη Λαμπεντούζα με αρκετά πλοιάρια, έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή.

Το πρώτο πλοιάριο, ένα μεγάλο αλιευτικό μήκους περίπου 35 μέτρων, το οποίο μετέφερε πάνω από 500 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφθασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα κοντά στις ακτές της πόλης Ραγκούζα της νότιας Σικελίας.

Το αλιευτικό προσάραξε σε βράχους κοντά στις ακτές και οι πρόσφυγες, κυρίως άνθρωποι από την Ερυθραία, τη Σομαλία και από άλλες χώρες από το Κέρας της Αφρικής, οι οποίοι έφυγαν από τη Λιβύη για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις, μεταφέρθηκαν κατά μικρές ομάδες στην ξηρά με μικρές λέμβους της ακτοφυλακής.

Εξάλλου, περίπου 450 πρόσφυγες έφθασαν τη νύχτα με τρία πλοιάρια στη Λαμπεντούζα. Στο πρώτο πλοιάριο επέβαιναν 190 άτομα στην πλειοψηφία τους από την Ερυθραία, ενώ τα άλλα δυο μετέφεραν Τυνήσιους.