Πλήθος προσκυνητών στη Ρώμη για την οσιοποίηση του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’

Περίπου 300.000 προσκυνητές αναμένεται φτάσουν στο Βατικανό για την τελετή οσιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου Β', όπως ανακοίνωσε σήμερα...

Περίπου 300.000 προσκυνητές αναμένεται φτάσουν στο Βατικανό για την τελετή οσιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου Β', όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ρωμαϊκό Ίδρυμα Προσκυνημάτων (OPR).

"Αναμένουμε για την ημέρα της οσιοποίησης, την 1η Μαΐου, 300.000 προσκυνητές, έναν αριθμό που ενδέχεται να αλλάξει", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τσέζαρε Ατουίρε, εκπρόσωπος του OPR που οργανώνει την εκδήλωση σε συνεργασία με την επισκοπή της Ρώμης, το δήμο και τις τοπικές αρχές. Υπογράμμισε ότι αποστολή του OPR είναι να φροντίσει ώστε "όσοι θελήσουν να έλθουν στη Ρώμη για να συμμετάσχουν σε αυτό το μεγάλο γεγονός να βρουν την πόλη έτοιμη και ανοιχτή".

Μέχρι πρόσφατα οι αρχές εκτιμούσαν ότι τουλάχιστον 2 εκατομμύρια πιστοί θα παρακολουθούσαν την τελετή.
Τις τελευταίες ημέρες οι ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν ότι υπήρξε κύμα ακυρώσεων των κρατήσεων στα ξενοδοχεία για την περίοδο αυτή, κυρίως από Ιάπωνες, λόγω του σεισμού της 11ης Μαρτίου, και από Αμερικανούς που φοβούνται να ταξιδέψουν στη Μεσόγειο λόγω της κατάστασης στη Λιβύη.

Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄, πέθανε στις 2 Απριλίου 2005 και θα οσιοποιηθεί σε χρόνο-ρεκόρ, μόλις έξι χρόνια και ένα μήνα μετά το θάνατό του. Για να αγιοποιηθεί πάντως θα πρέπει να του αποδοθεί --και να πιστοποιηθεί-- και ένα δεύτερο θαύμα.