ΚΟΣΜΟΣ

Η Λέγκα του Βορρά κατέλαβε το γραφείο του προέδρου της γερουσίας

Η Λέγκα του Βορρά κατέλαβε το γραφείο του προέδρου της γερουσίας

Γερουσιαστές του ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά κατέλαβαν σήμερα το πρωί το γραφείο του προέδρου της ιταλικής γερουσίας, του Πιέτρο Γκράσο.

Η ενέργεια αυτή των στελεχών της Λέγκας του Βορρά έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συζήτηση και την επικείμενη ψήφιση στη γερουσία ενός μέτρου το οποίο τροποποιεί το νόμο ο οποίος διέπει το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα καταργεί το ποινικό αδίκημα της λαθρομετανάστευσης, κάτι στο οποίο το αντιμεταναστευτικό κόμμα αντιτίθεται σφοδρά.

Μολαταύτα, η συζήτηση του μέτρου αυτού συνεχίστηκε κανονικά.

Ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «η λαθρομετανάστευση πρέπει να συνεχίσει να θεωρείται ποινικό αδίκημα, όπως συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».

Παράλληλα, ο Σαλβίνι προχώρησε και σε νέα επίθεση κατά της υπουργού αρμόδιας για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών, Σεσίλ Κιένγκε: «υπάρχει μια κυρία η οποία εργάζεται κατά των συμφερόντων των Ιταλών ανέργων, εναντίον των πολιτών μας που παίρνουν κοινωνικά βοηθήματα, εναντίον δηλαδή όσων πληρώνουν τον μισθό της», είπε ο επικεφαλής της Λέγκα, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν ότι η μαύρη υπουργός που κατάγεται από το Κονγκό είναι το μόνο μέλος της κυβέρνησης Λέτα που είναι αναγκασμένο να διαθέτει μόνιμη φύλαξη από αστυνομικούς, καθώς η Κιένγκε έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της.