Φονικές πλημμύρες στην Ταϊλάνδη

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 αγνοούνται από τιε πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν τη νότια Ταϊλάνδη. Τα δρομολόγια...

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 αγνοούνται από τιε πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν τη νότια Ταϊλάνδη.


Τα δρομολόγια των τρένων προς την περιοχή ακυρώθηκαν και τρία αεροδρόμια έκλεισαν, περιλαμβανομένου αυτού στο νησί Κο Σαμούι, που προσελκύει πολλούς ντόπιους και ξένους τουρίστες.

Το πολεμικό ναυτικό της Ταϊλάνδης έστειλε στην περιοχή τέσσερα σκάφη, περιλαμβανομένου ενός αμφίβιου αποβατικού ελικοπτεροφόρου, για να συμβάλει στις επιχειρήσεις διάσωσης τουριστών και χωρικών στις περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά.


"Ο στρατός και το ναυτικό συνεργάζονται για να βοηθήσουν όσους είναι αποκλεισμένοι και να εκκενώσουν άλλους που ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων λάσπης", είπε ο Σατίτ Ουονγκνονγκτόι, υπουργός παρά τω πρωθυπουργού, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

"Αναμένονται περισσότερες βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες".

Τα προβλήματα στις μεταφορές στην περιοχή ενδέχεται να επηρεάσουν τις αποστολές 1.000-1.500 τόνων καουτσούκ από την περιοχή της νότιας Ταϊλάνδης, όπου συλλέγεται το 90% των 3,2 εκατομμυρίων τόνων της συνολικής ετήσιας παραγωγής καουτσούκ της χώρας. Πάντως οι συνέπειες για τη συνολική παραγωγή θα είναι περιορισμένες, εκτίμησαν στελέχη της βιομηχανίας.