Συλλήψεις διαδηλωτών στην Κροατία

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κροατία συνέλαβαν 14 διαδηλωτές, με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης, στη διάρκεια της...

Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Κροατία συνέλαβαν 14 διαδηλωτές, με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης, στη διάρκεια της χθεσινής αντικυβερνητικής συγκέντρωσης στο Ζάγκρεμπ.

Οι δύο από τους συλληφθέντες εμπόδισαν την έξοδο μελών της κυβερνώσας Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) από κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου διεξαγόταν κομματική εκδήλωση.

Όταν οι αστυνομικές αρχές τους συνέλαβαν, 12 διαδηλωτές κάθισαν στο έδαφος, μπροστά από το αστυνομικό όχημα, στο οποίο οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες και εμπόδιζαν τη διέλευσή του. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους 12 διαδηλωτές.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός HRT της Κροατίας μετέδωσε ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο διοργανωτής των διαδηλώσεων Ίβαν Πέρναρ.

Η κατά τ’ άλλα ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώθηκε στην Πλατεία Ανθέων και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε λογομαχία μεταξύ των διαδηλωτών και μελών του κυβερνώντος κόμματος.

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ζάγκρεμπ και σε άλλες πόλεις της Κροατίας διοργανώνονται μέρα παρά μέρα στο Ζάγκρεμπ και σε άλλες πόλεις, μέσω του Facebook, με αίτημα την απομάκρυνση της κυβέρνησης.


Νέα διαδήλωση στο Ζάγκρεμπέχει προγραμματιστεί για αύριο.