Απελαύνει Ιρανούς διπλωμάτες το Κουβέιτ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ σεΐχης Μοχάμεντ Αλ-Σαμπάχ ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση Ιρανών διπλωματών, οι οποίοι κατηγορούνται για...

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ σεΐχης Μοχάμεντ Αλ-Σαμπάχ ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση Ιρανών διπλωματών, οι οποίοι κατηγορούνται για ανάμιξη σε υπόθεση κατασκοπείας.


"Θα υπάρξουν μέτρα εναντίον ομάδας Ιρανών διπλωματών. Θα θεωρηθούν ανεπιθύμητα πρόσωπα και θα απελαθούν από το Κουβέιτ", τόνισε ο υπουργός χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των διπλωματών.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται έπειτα από το δημοσίευμα της εφημερίδας Αλ-Ουάταν του Κουβέιτ, το οποίο, επικαλούμενο τον σεΐχη Μοχάμεντ Αλ-Σαμπάχ ανέφερε την ανάκληση από το Κουβέιτ του πρεσβευτή του στο Ιράν.

Τα παραπάνω μέτρα ακολουθούν την καταδίκη σε θάνατο τριών ανθρώπων που κρίθηκαν ένοχοι για κατασκοπεία υπέρ της Τεχεράνης.


Συγκεκριμένα δικαστήριο του Κουβέιτ καταδίκασε προχθές σε θάνατο δυο Ιρανούς και έναν Κουβεϊτιανό, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2010, για τη συμμετοχή τους σε δίκτυο κατασκοπείας υπέρ του Ιράν.

Το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τα μέλη του δικτύου των κατασκόπων.